In het basketbal zit de competitie 2023-2024 erop en daar kijken ze bij BC Sint-Niklase Condors heel tevreden op terug. De organisatie van de Beker van Oost-Vlaanderen, in het komend weekend, is de kers op de taart van een schitterend seizoen.

Logo Sint-Niklase Condors (RV).

“Wat een einde van het seizoen” klinkt het bij secretaris Yves De Pauw. “In de competitie hebben we vier jeugdploegen die kampioen zijn in hun reeks, namelijk onze J21A, J18A, G14B en G12B. Onze G12A-ploeg wist zich bovendien te plaatsen voor de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen. Deze gaat door op maandag 20 mei 2024 om 9.30u en daarin nemen ze het op tegen Knesselare.”

“Onze heren B wonnen hun laatste competitiematch en verzekerden zich zo van een verlengd verblijf in eerste provinciale. Bij onze Heren A was het bang afwachten aangezien er met Black Boys Erpe-Mere, Panters Baasrode en wijzelf nog drie ploegen aanspraak konden maken op de kampioenstitel.  Zelf wonnen we onze match tegen Stevoort en Black Boys Erpe-Mere won na een ongelofelijk spannende wedstrijd van Panters Baasrode. Hierdoor eindigen onze Heren A als kampioen en promoveren ze naar eerste landelijke. De euforie in het Sportkaffee was zaterdagavond dan ook groot. We zijn enorm trots op onze competitieploegen, het is duidelijk dat Condors leeft.”  

“Het komend weekend organiseren wij de Beker van Oost-Vlaanderen en dit vanaf de U12 tot en met de seniors” gaat Pieter Foubert verder. “Het is dankzij de steun van de Stad Sint-Niklaas dat we met Condors deze organisatie kunnen aangaan.”

“Onze eigen U12 speelt maandag de finale en daar zijn we best trots op. Het is toch al enkele jaren geleden dat we nog een ploeg in de Bekerfinale hadden. De finalewedstrijden van de seniors op zaterdag en zondag zullen worden geanimeerd door de cheerleaders van Kracht en Geduld.”

Wedstrijdschema Bekerfinales

Zaterdag 18 mei:

U12 meisjes     – 10.00u Haantjes Oudenaarde – Amon Jeugd Gentson

U16 jongens    – 12.30u Amond Jeugd Gentson – Erembodegem

U14 meisjes     – 15.00u Gembas Knesselare – Houtem Redwolves

KBOV              –  18.00u BT Groep De Meyer  – The Falcons

Seniors Heren  – 20.30u Hansbeke – Gent-Oost Eagles

Zondag 19 mei:

U14 gemengd    –   9.30u Falco Gent – CSS Outdoor Living Ninove

U18 jongens      –  14.30u Amons Jeugd gentson – Ol. Denderleeuw

Seniores dames –  17.00u LDP Donza – Amon Jeugd Gentson

Maandag 20 mei:

U12 gemengd –   9.30u Sint-Niklase Condors – Gembas Knesselare

U16 meisjes    – 12.00u Houtem Redwolves – Osiris Okapi Aalst

U19 meisjes    – 14.30u Sparta Laarne – Gembas Knesselare

U21 jongens   – 17.00u Falco Gent – Erembodegem

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors