Rupelmonde heeft zich niet kunnen redden via de eindronde. Nadat verloren werd tegen WIK Boekel en SKV Overmere moesten ze zondag ook de duimen leggen tegen het jeugdige Exc. Mariakerke. Zij zullen dus volgend seizoen aantreden in vierde provinciale. De ontgoocheling bij Paul Geertsen was direct na afloop enorm.

Paul Geertsen (Ol. Rupelmonde). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn nu enkele dagen later en de eerste ontgoocheling is weg” aldus Paul Geertsen. “De focus gaat nu naar de start van het nieuwe seizoen. Ik had één doel voor ogen en dat was de redding. Het was ons bijna gelukt, zeker omdat we de laatste weken op een redelijk niveau speelden en zo een zeven op negen pakten. Zo wisten we bij wonder de rechtstreekse degradatie te vermijden.”

“Uiteindelijk hebben we in de eindronde drie kansen gehad om in derde te blijven. Ik moet eerlijk toegeven dat we terecht degraderen. Het gegeven dat er elke match vier à vijf vaste waarden ontbraken was er teveel aan. Eigenlijk hebben we het laten liggen op Overmere, dat was in mijn ogen de minste ploeg van de drie. Zondag was Mariakerke te sterk, ze hadden heel wat jonge goeie voetballers in hun basis.”

“Wij beschikken over een geweldige vriendengroep. Naar volgend seizoen toe blijft een groot deel van de kern. Enkel Jari Temmerman, David Franck en Killian Aerts verlaten ons. Het is onze ambitie om te verjongen en te mikken op een top vijf plaats. We willen jonge gasten met drive kansen geven en bouwen aan een ambitieuze ploeg. Soms moet je een stapje terugzetten om er daarna twee vooruit te kunnen zetten. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we sterker terugkomen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Ol. Rupelmonde