Met Sven Delanoy nemen ze bij eerste provincialer SK Berlare afscheid van een man waarvan een heel deel van zijn voetbalcarrière zich in Nederland heeft afgespeeld. Het is voor Sportegio.be tijd om alles even op een rijtje te zetten.

Sven Delanoy (SK Berlare). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Voor mij is alles begonnen bij FC Vrij Arendonk, ik was toen zes jaar” blikt Sven Delanoy terug op zijn jeugdjaren. “Daarna ben ik naar Nederland verhuisd en heb ik mogen genieten van de jeugdopleiding van Willem II. Dit was ook de ploeg waarbij ik mijn debuut in het eerste elftal heb gemaakt en dan nog wel in de wedstrijd tegen Ajax.”

“In Nederland heb ik daarna nog drie seizoen bij RBC Roosendaal gespeeld en één bij FC Dordrecht. Op mijn 25ste ben ik dan teruggekeerd naar België waar ik heb gespeeld bij Turnhout, SK Sint-Niklaas, KSV Temse, Deinze, Lochristi, om af te ronden bij Berlare.”

Sven Delanoy verdedigde ook de kleuren van SK Sint-Niklaas. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik word in oktober veertig en heb dus beslist om afscheid te nemen. Als ik terugblik dan is de trainer die mij het meeste is bijgebleven de coach van de junioren en beloften van Willem II, met name Marco Ruiter. Deze heeft inmiddels een voetbalschool in Amerika.”

“Mijn drie mooiste herinneringen zijn zonder enige twijfel mijn debuut tegen Ajax met Willem II, mijn Europese wedstrijd tegen Monaco en de bekerfinale in Nederland tegen PSV.”

“Momenteel doe ik niets meer in het voetbal en ik ben dat voorlopig ook niet van plan. De energie is even op en wat de toekomst brengt zien we wel weer.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare