Bij tweede nationaler VC Nidak moeten ze na één seizoen afscheid nemen van Fien Vanderreydt die figuurlijk haar ‘Schoenen on den oak’ hangt.

Fien Vanderreydt (VC Nidak). Foto: Kristof Straetman.

“Ik ben, toen ik elf jaar was, beginnen volleyballen bij VC Tesla Lint” luidt het bij Fien Vanderreydt. “Ik heb daar tot twee seizoenen geleden gespeeld. Het voorlaatste seizoen volleybalde ik bij Smash Lier en het voorbije seizoen was ik actief bij VC Nidak Nieuwkerken.”

“De reden waarom ik stop met volleyballen is dat ik meer vrije tijd wil hebben. Je mag niet vergeten dat in een teamsport toch wel veel tijd en verplichtingen in kruipt. En als ik mij ergens voor engageer, dan wil ik dat ook graag goed doen.”

“Ik zal dus vanaf nu meer tijd kunnen doorbrengen met mijn man en met mijn vrienden. Bovendien speelt mijn man ook volleybal, meer bepaald bij Tesla Lint. Doordat de trainings- en wedstrijddagen niet overeenkwamen waren de momenten die we samen konden doorbrengen heel schaars. Bovendien hebben we beiden een fulltime job. Om op tijd op de training te geraken was het voor beiden vaak spoeden. Daarnaast wil ik ook graag wat meer tijd spenderen met vrienden en proeven van andere sporten.”

“Wat mij uit het volleybal zal bijblijven zijn de vele vriendschappen zowel op als naast het veld. Gedurende gans mijn volleybalcarrière heb ik het geluk gehad om met super toffe speelsters samen te mogen spelen. Ik hou hier dan ook veel leuke herinneringen aan over. Spelen in een ploeg en in clubverband is geweldig, je brengt samen veel tijd door en beleeft dan ook als groep mooie momenten. Dit alles schept een band.”

“Ik waardeer elke coach die ik gehad heb enorm, zij hebben een blijvende indruk op mij gelaten. Van ieder van hen heb ik iets waardevols bijgeleerd. Van de ene coach leerde ik hoe ik het spel kon verdelen, de andere leerde mij tactisch of technisch meer bij. Dit alles heeft mij erg geholpen in mijn ontwikkeling als volleybalspeelster. Ik ben hen allemaal enorm dankbaar.”

 “Ik heb op dit moment niet de ambitie om trainer te worden, maar misschien krijg ik later meer tijd en keer ik terug. Ik blijf sportief wel bezig. Sinds kort speel ik in interclubverband padel, ook loop ik op regelmatige basis.”

Volleybal – 2de nationale(V) – Nidak Nieuwkerken