Op 30 juli start KSK Kieldrecht, in de Hofmanscup, tegen de buren van KFC Vrasene. De troepen van Tonny Pollet openen de competitie met de uitwedstrijd in de derby tegen KSK Kallo.

Johan Onghena (KSK Kieldrecht). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijden in de Hofmanscup tegen Vrasene zullen onze eerste wedstrijden zijn” luidt het bij Johan Onghena. “We gaan deze dan ook gebruiken als voorbereiding op het nieuwe seizoen. In één van die weekenden gaan we ook nog op stage, daardoor zullen we wellicht wat frisheid missen. Ik vind het eigenlijk wel jammer dat we in de Hofmanscup uitkomen tegen een reeksgenoot.”

“Wat de reeksindeling betreft kan je als Wase ploeg niet beter zitten dan in tweede provinciale C. We spelen bijna elk weekend een derby, wat er automatisch voor zorgt dat er meer supporters komen kijken.”

“We openen inderdaad tegen Kallo, maar hoe dan ook de eerste match is altijd speciaal. Iedereen is dan super gemotiveerd, dat zorgt ervoor dat er altijd wel een soort van derbysfeer hangt. In dat opzicht maakt het niet zo heel veel uit tegen welke ploeg je opent.”

“Zowel het bestuur, als de trainersstaf, als de spelersgroep hebben de ambitie om beter te doen dan vorig seizoen. De top vijf halen is bijgevolg onze ambitie. Er zijn toch ook wel enkele belangrijke spelers vertrokken of gestopt, het zal dus elke week hard werken zijn. Anderzijds ben ik er ook van overtuigd dat de inkomende transfers over meer dan voldoende kwaliteit beschikken om onze ambitie tot een goed einde te brengen.”

Trainer: Tonny Pollet (T1), Philip Cloostermans(T2), Davy Theunis (beloften), Recep Bas (KT)

IN: Michiel Klippelaar (Avanti Stekene), Senne Van Severen (Avanti Stekene), Nicolai De Gols (Mandel United), Robbe Van Bossuyt (Svelta Melsele), Dygean Tjon Affo (Verbr. Balen)

UIT: Hannes Ruymbeke (stopt),Stefan Cleys (stopt), Jochen Calle (HRS Haasdonk),Tim De Caigny (White Boys), T3 Jordy Van Vlierberghe

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kieldrecht