Het wordt uitkijken of FC Daknam zijn ambities het komend seizoen kan omzetten in de verhoopte promotie naar derde provinciale. Vorig seizoen heeft het er lang naar uitgezien dat ze een plaatsje in de eindronde zouden kunnen bemachtigen, maar op de valreep hebben ze hier naast gegrepen. Voor de Hofman Cup nemen ze het op tegen tweede provincialer KSK Kallo. Op de eerste speeldag van het seizoen starten ze thuis tegen KVV Laarne-Kalken B.

FC Daknam-coach Timothy Anthuenis. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Aanstaande donderdag komen we een eerste maal samen om te trainen” aldus hoofdcoach Timothy Anthuenis. “Normaal gezien werd dit gevolgd door een stage, maar die is door waterschade jammer genoeg geannuleerd.”

“De wedstrijden tegen KSK Kallo, voor de Hofman Cup, beschouw ik als pure voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het zal voor de club vooral een fijn weerzien zijn met oud coach Ronald De Somviele.”

“We zullen snel werk moeten maken om veel nieuwe info in te zamelen van de nieuwe clubs die dit seizoen uitkomen in onze reeks. Als je kijkt naar de indeling dat merk je dat deze grondig door elkaar geschud is.”

“We starten het seizoen 2023-2024 met een dosis gezonde ambities, we willen beter doen dan vorig jaar. Toen hebben we tot op twee speeldagen voor het einde meegestreden voor een plaatsje in de eindronde en behaalden vijftig punten.”

Trainer:  Timothy Anthuenis (T1), Steven Van Teemsche (T2), Yannick Collewaert (T3), Kjell De Clercq (KT)

IN: Erick Romero Caballero (Ws Sombeke), Gairomar Muniunga, Glenn De Beule, Isaac Silva Da Cruz, Isaak Affriye Boakye, Jarni Putteman, Kesler Mobango, Liam Berthels, Mats Sluijter, Safa Iludag Muhammed, Senne Coppens, Sieben Noppens (allen van Lokeren Temse), Jericho Camarillo (Sinaai), Mohamed Siraj (?), Tristan Berthels (VK Tielrode), Stijn De Wilde, Taner Durmus, Tobey Anthuenis (allen van E. Zele), Vik Sluijter, Nino Verhulst, Jarko Van Theemsche en Flor Van De Weghe (allen vrije spelers)

UIT: Remy Van Huffel (FC St Niklaas), Maxim Thienpondt (Beervelde), Vince Hanssen (Hamme Zogge), Nils Van Den Bergh (BW Temse)

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Daknam