Na het gelijkspel van vorige week werd het voor Melsele de voorbije speeldag een 2-3 nederlaag tegen SK Berlare. Inmiddels wordt er reikhalzend uitgekeken naar het duel tussen KSK Beveren en SV Melsele.

Mathias Smet (Svelta Melsele) speelt zaterdag met zijn team op de Freethiel. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We hebben onszelf tegen Berlare tekort gedaan” luidt het bij Mathias Smet. “Door persoonlijke fouten stonden we vlug 0-2 in het krijt. Al snel was duidelijk dat de tegenstander zich in een egelstelling ging opstellen. Na die twee tegengoals hebben we de tegenstander helemaal tegen hun eigen doel geduwd. Moesten we echt scherper zijn geweest dan had de aansluitingstreffer al voor de rust moeten vallen. Na de rust was het eenrichtingsverkeer. Pas een kwartier voor tijd konden we van op de stip de aansluiting maken. Maar in plaats van de verdiende 2-2 kregen we het deksel op de neus met een heel domme derde goal. Gelukkig konden we direct de 2-3 scoren na een mooie aanval. In het slot dwongen we nog een aantal kansen af, maar we kwamen niet meer tot scoren. Zo doen we onszelf veel tekort.”

“We gaan nu zeker niet in paniek schieten” gaat Mathias Smet verder. “We zijn ervan overtuigd dat de ingeslagen weg de juiste is. Het is absoluut onnodig om onszelf onder druk te zetten. In het voetbal dat we willen brengen zit progressie, alleen nog niet met de nodige punten.”

“Zaterdag zakken we af naar de Freethiel” blikt Mathias Smet vooruit. “Het is niet alleen voor de thuisploeg een speciale wedstrijd. Zoals vele van mijn spelers ben ikzelf afkomstig van Beveren. Velen van ons hebben een deel van hun opleiding genoten bij Waasland Beveren en hebben dus een connectie met dat stadion. Er zijn dus ook bij ons redenen genoeg om er een spetterende wedstrijd van te maken. Het is ook voor ons een wedstrijd die we kost wat kost willen winnen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SV Melsele