Vandaag start ook VC Gimm-e Waasland A aan het nieuwe volleybalseizoen. We blikten samen met Stijn De Brabander vooruit naar de wedstrijd op Denderhoutem en peilden naar de verwachtingen voor het komende seizoen.

Stijn De Brabander (Gimm-e Waasland A) in actie. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“De voorbereiding is op zich vlot verlopen, het niveau dat we haalden was naar mijn gevoel vrij goed” aldus Stijn De Brabander. “In de voorbereidingsmatchen heeft niet iedereen evenveel kunnen meespelen, sommigen waren verhinderd door herexamens, werk of blessures.”

“Enkele jaren geleden zat Denderhoutem bij ons in de reeks” gaat Stijn De Brabander verder. ”We kennen dus wel de sporthal, maar ik veronderstel dat de ploeg wel wat veranderd zal zijn. Het is moeilijk in te schatten hoe sterk ze voor de dag zullen komen. We hopen gewoon dat ze tussen de punten door nog altijd carnavalsmuziek spelen. Dat kan alleen maar de sfeer ten goede komen.”

“We komen terecht in een andere reeks, het is dus moeilijk in te schatten wat de tegenstand dit jaar zal zijn” stelt Stijn De Brabander. “Al gaan we uiteraard uit van onze eigen sterkte. Met Mathias Andries en Hans Opgenhaffen zijn twee anciens gestopt, dit waren twee vaste waarden. Daarnaast is Jeroen Muyldermans nog herstellende van een zware achillespeesblessure. Zaterdag is setter Toon Pauwels ook niet aanwezig waardoor Robbe Heiser op de pas zal staan. Ikzelf kamp ook met de achillespees en zal niet meespelen. Het is alvast te hopen dat we ondanks de talrijke afwezigen toch een goed resultaat kunnen neerzetten op Denderhoutem.”

Volleybal – 3de nationale (M) – VC Gimm-e Waasland