Vorig weekend was in de Hofmancup de meest in het oog springende score ongetwijfeld de 16-1 overwinning van de dames van FC Moerbeke tegen VK Jong Geraardsbergen. Oorspronkelijk stond er voor dit weekend het burenduel met Avanti Stekene geprogrammeerd. Door een tekort aan speelsters moest Avanti echter forfait geven.

Ook de vrouwen van KFC Moerbeke naderen de competitiestart.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was alleszins een zeer speciale match, waarbij de extreme warmte een grote invloed had” aldus Nathalia De Craecker. “Het was dan ook belangrijk om daar goed mee om te gaan, in tegenstelling tot onze opponenten lukte dit ons beter. Ik wil toch ook een dikke pluim aan de scheidsrechter geven die meer dan voldoende drankpauzes gaf. Ik vond hem top want hij hield op meerdere vlakken rekening met de hoge temperatuur.”

“Niettegenstaande Geraardsbergen al in de eerste minuut wist te scoren, hadden ze het knap lastig. Wij konden snel het evenwicht herstellen en na amper zes minuten stond het 2-1. Bij de bezoeksters waren wel een aantal speelsters die probeerden om tegen te prikken, maar wij konden dit telkens in de kiem smoren.”

“We kregen de ruimte om te voetballen en elkaar beter aan te voelen op het plein. Dit was aangenaam, temeer we dit seizoen toch heel wat nieuwkomers hebben mogen verwelkomen. We hebben steeds getracht om al voetballend naar voor te gaan en zo te scoren. Bij aanvang van de voorbereiding op het nieuwe seizoen zat er een beetje gezonde schrik in de groep. Er zijn heel wat speelsters gestopt en dan is het altijd spannend om een nieuwe ploeg op te bouwen.”

“Ik meen te mogen zeggen dat op basis van de prestatie na deze eerste wedstrijd de twijfels weg zijn. We kijken dan ook heel erg uit naar de start van het seizoen. Vorig seizoen zijn we op de tweede plaats geëindigd; wat toch wel een fantastische prestatie was. Het zal niet eenvoudig zijn om dit te herhalen, maar gaan het alleszins proberen. We gaan, in vergelijking met vorig seizoen, de lat zeker niet lager leggen.”

“Het is de bedoeling om in de eerste plaats naar onszelf te kijken en verder te bouwen aan de ploeg en te kijken naar de meest ideale opstelling. We moeten vooral leren uit onze eigen prestaties en op die manier elke week een beetje beter worden. Het is uiteraard de bedoeling om een gezonde mix te vinden tussen enerzijds plezier vinden in het samen voetballen en anderzijds toch ook prestatiegericht zijn. Op die manier hopen we het uithangbord te worden voor alle jonge meisjes die de overstap maken naar het damesvoetbal.”

Voetbal – 3de provinciale A (V) – KFC Moerbeke dames