KSK Beveren is er eindelijk terug ingeslaagd, na de 2-1 winst tegen SK Sint-Niklaas, om de volle buit thuis te houden. Het was al geleden van de derby tegen Svelta Melsele dat Beveren nog de drie punten had gepakt.

Yves Van Lokeren hield met KSK Beveren de drie punten thuis. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We hebben gedaan wat we moesten doen en dat was de drie punten thuis houden” stelt de Beverse kapitein Yves Van Lokeren. “Of we tevreden mogen zijn over onze wedstrijd, dan is het antwoord niet echt. We moeten eigenlijk in de eerste helft de wedstrijd al afmaken, maar daar hebben we momenteel nog werk aan. De kansen die we kregen en elke match creëren moeten we op dit niveau beter uitspelen. Naar mijn gevoel was het ook een vrij zenuwachtige wedstrijd. Dit had te maken met het feit dat we niet de seizoenstart hebben die we ons voorgesteld hadden. Het gevolg is dat er daardoor op zulke wedstrijden veel druk bij komt kijken en dat was duidelijke te merken.”

“Als ik terugblik op de voorbije wedstrijden dan hadden we hier en daar meer punten verdiend” gaat Yves Van Lokeren verder. “Ik denk hierbij aan de matchen tegen Sint-Denijs en Grembergen. Als je daar meer kunt uithalen, dan krijg je ook meteen een ander beeld in de stand.”

“Volgend weekend staat HRS Haasdonk op het programma” blikt Yves Van Lokeren vooruit. “Dat is altijd een beladen wedstrijd. Onze supporters, die week na week talrijk aanwezig zijn, zullen ook daar weer ongetwijfeld voor de nodige steun en ambiance zorgen. In deze reeks moet elke wedstrijd gespeeld worden, Iedereen kan van elkaar winnen, dat bewijzen de uitslagen wekelijks. Als groep groeien we iedere week, ik schat dan ook onze kansen zeer positief in voor deze derby.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren