FC Vrasene trok in zeven wedstrijden driemaal aan het langste eind en speelde ook driemaal gelijk. Dit is alvast een geslaagde competitiestart, al zijn ze nog steeds op zoek naar de eerste uitzege. De voorbije speeldag werd het een 1-0 overwinning dankzij een vroeg doelpunt van Arne Maes.

Ploegfoto van KFC Vrasene.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was tegen Heikant Zele een deugddoende overwinning” aldus een enthousiaste Arne Maes. “Thuis pakten we tien op twaalf en zijn we nog steeds ongeslagen. Enkel in de uitwedstrijden moeten we onze eerste overwinning nog boeken. Al had ons puntentotaal misschien nog iets hoger kunnen liggen, toch denk ik dat we al bij al tevreden mogen zijn over onze competitiestart.”

“Tegen Heikant begon het goed voor ons want al na twee minuten hadden we een goede kans langs Marouane Laacheri. Een goede redding van de bezoekende doelman verhinderde dat het toen 1-0 stond. Kort daarop opende ik, op aangeven van Curt Vercauteren, de score. Na deze openingstreffer kwam Heikant goed in de match en had veel balbezit, dit leidde evenwel niet tot echte doelkansen.”

“Na een twintigtal minuten misten we een stafschop en lieten zo de kans op de 2-0 liggen. Daarbovenop moesten we na een halfuur wedstrijd met tien man verder toen Nick De Smit een rode kaart kreeg. Bovendien kreeg in deze fase Heikant nog een penalty, maar deze werd prachtig gepakt door onze doelman, Nick Franckaert.”

“Ik vond dat ook in de tweede helft Heiikant het meest balbezit had, maar ook nu weer zonder veel grote kansen. Op het einde van de wedstrijd hield onze doelman ons wel nog goed recht.”

“Op zondag 22 oktober nemen we het op tegen VK White Boys. Dit wordt zowel voor onze coach Bryan Bultheel als voor mezelf wel heel speciaal, aangezien we er toch wel veel mooie jaren gekend hebben. Sorry voor White Boys, maar toch hopen we om daar onze eerste uitoverwinning te boeken.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Vrasene