Op de zevende speeldag won FC Moerbeke met 5-1 van Sparta Waasmunster en wipt hierdoor in de rangschikking naar de tweede plaats. Het waren nochtans de bezoekers die vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen via Dylan Vermeulen. Ian Devriese zette kort voor het halfuur de bordjes opnieuw in evenwicht. Dankzij een goal van Kor Notteboom ging men de rust in met de 2-1 op het scorebord. Na de rust tikte Kor Notteboom de 3-1 binnen. Jarne Buytaert en Volkan Özen dreven de cijfers nog verder op tot 5-1.

Ian Devriese (KFC Moerbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na een mindere start hebben we na een kwartiertje de wedstrijd volledig in handen genomen” blikt Ian Devriese terug. “We wonnen meestal de tweede bal en lieten mooie combinaties zien waardoor, denk ik, terecht met een 2-1 voorsprong de rust zijn ingegaan.”

“Toen Sparta Waasmunster halfweg de wedstrijd, door een rode kaart, met tien man verder moest kregen we iets meer ruimte. We hebben hier dan ook dankbaar gebruikt van gemaakt om de score verder uit te diepen.”

“Op die manier hebben we onszelf, met het oog op de komst van leider Kieldrecht, getrakteerd op een topmatch. Dat is altijd leuk meegenomen. Met Kieldrecht treffen we zaterdag een ploeg die de voorgaande jaren heeft laten zien over een goeie ploeg te beschikken, bovendien doen ze steeds mee voor de prijzen. Tot hier toe hebben we punten kunnen pakken tegen de ploegen waarvan we absoluut wilden winnen. Als we punten kunnen halen tegen ploegen zoals Kieldrecht, dan zijn dat bonuspunten.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Moerbeke