Tot hun grote tevredenheid nam SVE Bazel, tegen hekkensluiter KAV Dendermonde, de volle buit mee naar huis. Kort voor de rust lukte Ibrahim Madah de 0-1. Op het uur verdubbelde Dante Mariman, van op de stip, de score. In de slotseconden legde Ruben Stuer de 0-3 eindcijfers vast.

Coach Filip Strobbe (SVE Bazel). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het is een verdiende en uiteraard deugddoende overwinning” aldus T1 Filip Strobbe. “Het was ook broodnodig dat we die wedstrijd wonnen. We hebben gescoord op de goede momenten in de wedstrijd. Aan de rust stond het 0-1, maar het had meer kunnen zijn. Jammer genoeg ontbrak het ons aan overzicht en beslissende passes.”

“Na een terecht penalty in de tweede helft hebben we de match goed gecontroleerd. Ik ben vooral blij voor de groep die eindelijk beloond wordt voor het geleverde werk. We beseffen dat het nog een zwaar seizoen wordt, maar deze boost kan mogelijks vertrouwen geven voor de komende weken.”

“Aanstaande zondag komt Kieldrecht naar Bazel, dat is een ploeg die ik nog steeds hoog inschat. We gaan uiteraard voor ons thuispubliek onze huid duur verkopen. De week daarna is er dan de belangrijke match tegen Sparta Waasmunster. Dit duel is voor ons een belangrijke fase in de lopende competitie.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – SVE Bazel