Het jeugdige damesteam van VC Belvoc deelt na zeven wedstrijden de tweede plaats met VC Gimm-e Waasland Kruibeke B. Na drie verlieswedstrijden op rij wordt het uitkijken naar het resultaat tegen DVC Eksaarde B.

Coach Kim Muyldermans met haar team. Copyright: RV

“Vorig seizoen zijn we met dit team gestart in Promo 4” aldus coach Kim Muyldermans. “Dat was een jaar met vallen en opstaan en leren omgaan met verlies. Voor de meisjes was dit een heel verschil in vergelijking met de jeugdcompetitie, die ze jaren gewend waren.”

“We zagen toen al dat deze ploeg heel wat potentieel had. We wisten dit seizoen waaraan we ons konden verwachten, dat neemt niet weg dat we eigenlijk gestart zijn zonder echte verwachtingen. Al snel is gebleken dat dit extra jaar voor ons team heel wat evolutie heeft teweeg gebracht. Het is super om zien, elke week zie ik speelsters groeien op training, maar ook in de wedstrijden, zowel qua spel als qua zelfvertrouwen.”

“We hebben een tijd op de eerste plaats gestaan. Dit deed ons aan de ene kant dromen, maar langs de andere kant bracht dit ook wel wat druk met zich mee. Plots werden we de ‘te kloppen ploeg’, al snel bleek dat het niet gemakkelijk was om daar mee om te gaan. Bovendien hadden we ook pech doordat twee speelsters zich kwetsten.”

“Zaterdag spelen we tegen VC Eksaarde. We mogen ons zeker niet verkijken op hun laatste plaats. We staan met beide voetjes op de grond en gaan zoals steeds ons beste beentje voorzetten, zonder onszelf druk op te leggen. We blijven knokken, de meisjes verdienen het ook om de mooie resultaten van in het begin van het seizoen te kunnen doorzetten. Het zijn stuk voor stuk leergierige speelsters, daarnaast hebben ze een pracht mentaliteit. Ze kennen elkaar al van bij de miniemen en hebben dan ook een hechte band. Hoe we dit seizoen ook eindigen, ik ben als coach super trots op wat we nu al hebben laten zien. Hopelijk kunnen we iedereen nog meer verbazen.”

Volleybal – Dames Promo 4B (V) – VC Belvoc Belsele