Bij WS Sombeke heeft men duidelijk de wind in de zeilen. De voorbije speeldag stuurden ze SK Sint-Niklaas B met lege handen huiswaarts. De Sombekenaars wonnen met 3-0 cijfers. Zondagnamiddag nemen ze het op tegen FC Snt-Niklaas.

Pieter Van Uytvange (WS Sombeke). Copyright: RV

Het was Pieter Van Uytvange die zijn ploeg kort voor de rust op voorsprong trapte. “We zijn bijzonder tevreden met onze duidelijk overwinning tegen SK Sint-Niklaas B” luidt het bij Pieter Van Uytvange. “Voor dat de 1-0 viel hadden we al verschillende kansen afgedwongen. We moesten evenwel wachten tot in de 37ste minuut vooraleer ik de score kon openen. Op één kans van de bezoekers na hadden we de match volledig in handen. Het had bij de rust al 3-0 kunnen zijn, maar de efficiëntie was er niet altijd.”

“Na de rust hebben we de score kunnen vergroten tot 2-0. We hadden zelfs voldoende kansen om het op te drijven tot vijf of zes nul. Het is spannend gebleven tot in de laatste minuut het 3-0 werd, met een tweede goal van een sterk spelende Cedric Verhulst.”

“De komende speeldag krijgen we Belsele op bezoek. Als je ziet hoe we de laatste weken aan het spelen zijn, dan moeten we van niemand schrik hebben. Belsele beschikt normaal gezien over een sterk team, toch denk ik dat we hen moeten kunnen kloppen.”

“We staan nu samen met Daknam op een gedeelde vierde plaats, maar daar mogen we geen vrede mee nemen. Als ploeg ambiëren we het hoogst haalbare. Blauw Wit Temse buiten beschouwing gelaten, dat al buiten schot is, moeten we met Sombeke meedoen voor de tweede plaats. Als we blijven spelen zoals de laatste weken, dan gaan we niet veel punten meer verliezen.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke