KSK Klinge en HO Kalken B speelden 4-4 gelijk, acht doelpunten in een wedstrijd het gebeurt niet elke week. We vroegen Gianni Van Gysel, goed voor twee doelpunten, om een reactie.

Gianni Van Gysel (KSK Klinge). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het is inderdaad een ‘vooroorlogse’ uitslag geworden” blikt Gianni Van Gysel terug. “We wisten dat het belangrijk was om scherp aan te match te beginnen. In het openingskwartier resulteerde dat in aanvallende dreigingen en meerdere kansen. Dit loonde ook want Gianni De Munck wist één van de vele corners binnen te werken. Kalken probeerde op dat moment wel, maar het geraakte moeilijk uit de startblokken.”

“Via twee owngoals kwamen ze echter op voorsprong. Klinge toonde zich mentaal sterk en vocht terug. Ikzelf kon de gelijkmaker binnenkoppen, waarna Sander Annaert een vrije trap op een prachtige wijze binnentrapte. Op die manier konden we dan toch met een voorsprong de rust ingaan.”

“Na de rust kwam Kalken opzetten en scoorde vrij snel de gelijkmaker. Wij van onze kant misten enkele kansen en kregen, alweer op een stilstaande fase, een opdoffer te verwerken. De 3-4 werd uiteindelijk door mezelf van het bord geveegd via een knappe voorzet van Jari Van Goethem. Daarmee was de 4-4 een feit. Zowel ikzelf als Yentl Velghe kregen nog de kans om de winnende treffer te maken maar we slaagden er niet in. Zo bleven we, jammer genoeg, steken op het zesde gelijkspel. Er zat meer in want we hadden de betere kansen en hebben eigenlijk weinig weggegeven.”

“Nu volgt Doorslaar B waartegen we in de heenwedstrijd ook gelijk hebben gespeeld. Los van de tegenstander is dit weekend een overwinning broodnodig. We zullen er dan ook vol voor gaan.”

“Als ik terugblik op het competitieverloop dan zijn we kwalitatief enkel overlopen door Rangers Opdorp. In alle andere gespeelde wedstrijden zat er veel meer in. We proberen ons hier dan ook aan op te trekken. Door heel wat blessureleed hebben we bijna geen enkele keer met dezelfde spelers kunnen spelen. Hopelijk is het gelijkspel tegen Kalken de start van de wederopstanding. Dit Klinge staat zeker niet op zijn plaats in de rangschikking.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KSK Klinge