Gistermiddag namen de Klingse Meskes het op tegen FCH Sint-Pauwels. Het was de thuisploeg die aan het langste eind trok en won met 3-2. Hiermee kregen ze ook de zekerheid dat ze de winterstop ingaan op de eerste plaats.

De Klingse Meskes trokken aan het langste eind in de wedstrijd tegen FCH Sint-Pauwels. Foto: RV.

“Dit was echt wel ‘de derby van het Waasland’” blikt Aïda De Rybel terug. “Wie er niet was had ongelijk. De spanning was te snijden. Er stond dan ook veel op het spel, want winnen betekende dat we dit jaar mochten afsluiten op de leidersplaats.”

“Het was Fé Boenders die met een indrukwekkende hattrick schitterde in deze opwindende partij. Met een prachtige vrije trap liet Demi De Witte haar klasse zien en de samenhorigheid van deze groep kwam duidelijk naar voor.”

“Toen er twee tegengoals vielen kregen we een echte thriller. Hierna moesten we onze scherpte herwinnen. Maar uiteindelijk kwamen we triomfantelijk uit deze strijd. Onder aanvoering van Conny Van De Putte stond onze solide verdediging als een muur. Onze sterke middenveld heerste over het gebeuren en ook onze aanvalsters toonden hun klasse.”

“De gezamenlijke inzet van het ganse team heeft ervoor gezorgd dat deze voetbalervaring onvergetelijk is. Wie had ooit durven dromen dat we na twee jaar op rij laatste te zijn geëindigd, we nu op de eerste plaats de winterstop zouden ingaan.”

“Je mag in het voetbal nooit je tegenstanders onderschatten” gaat T1 Geoffry Fabry verder. “Het is wel zo dat de Klingse Meskers tot aan de jaarwisseling de beste zijn in hun reeks. Dit team wordt gevormd door stuk voor stuk toppers, die elkaar waard zijn. Het is duidelijk dat het vele werk en hun doorzettingsvermogen beloond wordt. Zij verdienen echt wel deze leidersplaats.”

Voetbal – 3de provinciale A (V) – KSK Klinge