In eerste provinciale won SK Berlare met 1-3 op het veld van SK Munkzwalm en wipt in het klassement over datzelfde Munkzwalm. Het was nochtans de thuisploeg die de score opende, maar net voor rust stond het 1-2. In de slotfase legde Kenzo Rivera de 1-3 eindcijfers vast. Zaterdagavond krijgt Berlare met KVV St. Denijs het nummer twee op bezoek.

Ran De Coninck (SK Berlare) voorziet nog een mooi en spannend deel van het seizoen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We wisten op voorhand dat het een moeilijke wedstrijd zou worden” klinkt het bij Ran De Coninck. “Want niettegenstaande Munkzwalm onder zijn waarde geklasseerd staat blijft het een goede ploeg, met bepalende spelers maar ook met een sterke thuisreputatie. Tijdens de winterstop hadden we toch wel wat vertrouwen getankt dankzij twee goede oefenduels.”

“De wedstrijd startte gelijk opgaand met redelijk wat gretige duels. Niettegenstaande wij er het beste uitkwamen was het toch Munkzwalm dat op voorsprong kwam. Gelukkig kwamen we via John Agbo gelijk, na mooi voorbereidend werk van Wout De Vleeschouwer. Dat gaf ons een boost. Na een mooie actie van Kenzo Rivera en Damir Agushev kon ik draaien en de bal in de verste hoek leggen.”

“Na de rust nam Munkzwalm het initiatief en werden we wat weggedrukt op de eigen speelhelft. We zijn echter gretig en gefocust blijven spelen waardoor de thuisploeg moeilijk een opening vond. Na een lichte tweede gele kaart voor Van De Wattijne leek de moed wat weg te zakken bij Munkzwalm en al zeker toen Kenzo Rivera de verdiende 1-3 in de verste hoek plaatste. Dit is een sterke en deugddoende overwinning die ons vertrouwen moet geven voor de komende wedstrijden.”

 “Zaterdag nemen we het op tegen co-leider St. Denijs. Dat is een stevige ploeg die ondertussen bewezen heeft dat ze daar terecht staan. Dat neemt niet weg dat we ook dan vol voor de drie punten gaan en daar heb ik alle vertrouwen in.”

“Het zal opdracht zijn om elke week punten te sprokkelen, alle ploegen staan momenteel nog dicht bij elkaar. Niemand is nu al zeker van het behoud. Ik verwacht trouwens dat promotie en degradatie wel eens heel dicht bij elkaar zullen liggen dit seizoen. Dat maakt het ook wel mooi en spannend.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare