Het voorbije weekend moest Basics Melsele aan de bak tegen Gembo Borgerhout. De Waaslanders toonden zich het sterkst en wonnen met 68-80 en blijven daarmee in het kielzog van Guco Lier. De komende zaterdag spelen ze voor eigen publiek tegen de Antwerp Giants B.

Vincent Vanden Berghe (BBC Basics Melsele). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We mogen met een positief gevoel terugblikken op de wedstrijd tegen Gembo” klinkt het bij Vincent Vanden Berghe. “We hebben zeker geen topmatch gespeeld, we hebben al heel wat betere wedstrijden gespeeld dit seizoen. Uiteraard was het belangrijkste de winst, want uiteindelijk maakt Gembo nog altijd kans om mee over te gaan naar de ‘Gold League’. Dit houdt in dat als ze meegaan we al zes punten voor staan, aangezien we ook onze vorige wedstrijd tegen heb gewonnen hebben. Iedereen zag dan ook het belang van de match in. Ondanks dat we de wedstrijd vrij goed in handen hadden liepen we niet echt uit, in de laatste minuten hebben we dan toch een grotere kloof kunnen slaan. Hierna hebben we dan de wedstrijd op een volwassen manier uitgespeeld.’

“Niettegenstaande we al zeker zijn van de ‘Gold League’ in de tweede ronde van de competitie willen we graag de resterende matchen nog winnen. Op die manier kunnen we een betere uitgangspositie afdwingen. Ook onze komende tegenstander, de Antwerp Giants, zullen wellicht mee gaan naar de ‘Gold League’. Het is dus een belangrijke wedstrijd, zodat we ook tegenover hen zes punten positief staan in de tweede ronde. Deze ploeg mag zeker niet onderschat worden, het is een jonge ploeg met een groot talentenaandeel binnen het Belgisch basket. Ik verwacht mij dus zeker aan een harde match. Daarna volgt de match op Limburg, wat alweer geen eenvoudige opdracht is. Eén van onze twee verliesmatchen kregen we aan ons been van de Limburgers. Als ze voltallig zijn, zijn ze enorm sterk.”

 “Een wedstrijd waar ik ook enorm naar uitkijk is deze van half februari tegen Waregem voor de halve finale van de Beker van Vlaanderen. Uiteraard willen we die wedstrijd graag winnen, want je krijgt niet ieder seizoen de kans om de finale te spelen. Het zou zowel voor de ploeg als voor de club mooi zijn moesten we kunnen doorstoten naar de finale. We gaan daar dan ook alles aan doen.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele