Na de 3-2 overwinning tegen SK Kemzeke heeft Sp. St. Gillis-W. in het klassement postgevat na het duo SKL Doorslaar en H. Sinaai. Alvast knap van de troepen van Yves Michelet die als nieuwkomer op de derde plaats staan.

Coach Yves Michelet (FC Sporting St-Gillis-Waas) kan zonder druk toeleven naar de komende topmatchen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We zijn tegen Kemzeke heel goed aan de wedstrijd begonnen, waar we al direct na de aftrap een enorme kans hadden via Vervaet. Maar in de vijfde minuut werd een verre inworp van Kemzeke niet goed weg gewerkt bij ons, waarop Jent met een mooie omhaal binnentrapte. Daarna hadden we veldoverwicht, waarbij we enkele kleine kansjes hadden tot we via Thyssen konden gelijk maken. Vrijwel direct daarna werkten we een vrije trap van de bezoekers alweer slecht weg, het was De Coster die de afvallende bal binnen trapte. De tweede helft, met de wind in de rug, was volledig voor ons, waarin we dan nog via Rombaut en Van Havermaet konden scoren.”

“Met uitwedstrijden op Sinaai en SKL Doorslaar wachten ons nog twee zware verplaatsingen. Dan neemt niet weg dat we er, zoals in elke wedstrijd, vol voor gaan. We zien dan wel wat het wordt. We staan nu derde met 34 punten en eerlijk gezegd dat hadden we bij aanvang van het seizoen ook niet verwacht. We spelen zonder druk en leven van wedstrijd naar wedstrijd, we zien wel waar we eindigen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas