In de openingswedstrijd van het nieuwe jaar won Futsal Jamgroup Temse met 5-3 van Steunproject Borgerhout. Na elf wedstrijden voeren ze het klassement aan en tellen 23 punten, ééntje meer dan naaste achtervolger Hb Zurenborg. Morgen wacht hen de uitwedstrijd tegen Psf Lier.

Ismail Ben Ayad (Futsal Jamgroup Temse).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Anders dan het klassement laat vermoeden zijn er dit seizoen in onze reeks weinig tot geen zwakke teams” aldus Ismail Ben Ayad. “Als je naar de resultaten kijkt dan zie je dat haast iedereen van iedereen kan winnen.”

“In dat opzicht was het, tegen een sterk Borgerhout, toch wel een zeer knappe zege. Ik kijk dan ook met een zeer tevreden gevoel terug op deze match. Het was ook de eerste keer dit seizoen dat ik op een voltallige spelersgroep kon rekenen. Dat was ook duidelijk zichtbaar tijdens de match. We hebben deze wedstrijd op een zeer volwassen manier aangepakt en al snel liepen we uit tot 4-1.”

“Door de vele wisselmogelijkheden heb ik ervoor gekozen om onmiddellijk hoge druk te zetten. Het gevolg was dat Borgerhout in de eerste helft weinig in het stuk voorkwam. Het enige minpuntje was dat we het in de eerste helft hebben nagelaten om de wedstrijd dood te maken.”

“In de tweede helft hebben we het nog onnodig spannend gemaakt door even gas terug te nemen. Wederom hebben we een aantal kansen onbenut gelaten, maar dankzij onze mature ploeg hebben we de wedstrijd winnend afgesloten.”

“Onze doelstellingen blijven onveranderd, we willen zeer graag promoveren. Bijgevolg moeten we het seizoen afsluiten op plaats één of twee, om dan in de eindronde de promotie naar tweede nationale te kunnen afdwingen. Het liefst eindigen we op de eerste plaats omdat we het dan in de eindronde in slechts één wedstrijd kunnen beslissen. Ingeval het de tweede plaats is dan dient er nog een extra speelronde gespeeld te worden. Uiteraard zijn we zover nog niet. Er wachten ons nog een aantal lastige matchen. We moeten vooral het hoofd koel houden en het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken.”

Zaalvoetbal – Interprovfutsal  D (M) – Futsal Jamgroup Temse