De verrassing van de voorbije speeldag was wellicht de overwinning van FC Sint-Niklaas tegen leider Klinge. Het was voor T1 Jimmy De Groof nochtans geen sinecure om vijftien spelers op het wedstrijdblad te krijgen. “Enkel de jongens die trainen komen op het veld” klonk het.

Logo FC Sint-Niklaas (RV).

“We zitten op dit moment met heel wat geblesseerde en geschorste spelers” luidt het bij kapitein Marvin Trentels. “Het gevolg is dat er wekelijks moet gepuzzeld worden en op belangrijke posities moet geschoven worden. Door de tegenvallende resultaten van de laatste weken zijn we tegen Klinge terug naar de basics gegaan. Dat hield in dat we als ploeg met z’n allen verdedigden en dat we onze kansen afwachtten. Met onze snelheid vooraan weten we dat die automatisch wel komen.”

Met twee uitstekende reddingen hield in de eerste tien minuten doelman David Meul ons in de wedstrijd. Kort daarop steeg in de groep het geloof om tegen de leidersploeg punten te pakken. De voorgaande weken hebben we telkens een vroeg doelpunt moeten slikken, hetgeen we daarna mentaal moeilijk te boven kwamen. Nu gingen we de rust in met een 0-0 stand en door ons goed spel geloofden we erin dat er meer mogelijk was.”

“Na de rust hebben we meer kansen gecreëerd dan Klinge. Na een knappe voorzet van Jefrey Leijzen kon ik de 1-0 op het bord zetten. Zonder grote kansen weg te geven hebben we onze voorsprong goed vastgehouden. Op een hoekschop kon Ronan Polfliet op het einde van de wedstrijd de verlossende 2-0 maken.”

“De talrijk opgekomen supporters hebben toch ook wel een enorme cruciale rol gespeeld. We voelden hun aanwezigheid op het veld. Na het verlies tegen Rupelmonde hadden we als groep nog iets recht te zetten. Niet alleen voor onszelf maar ook voor het bestuur, de trainersstaf en onze supporters.”

“Tegen SV Blauw Wit Temse gaan we met dezelfde ingesteldheid als tegen Klinge op het veld. Nota bene wil ik toch nog meegeven dat we tegen Klinge een zes op zes hebben gepakt. In eigen huis wisten we Temse op 0-0 te houden. We weten dus dat we tegen ploegen die bovenaan in het klassement staan zeker een resultaat kunnen neer zetten.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Sint-Niklaas