KJV Kruibeke kwam na een halfuur wedstrijd achter, maar kon kort voor de rust de gelijkmaker scoren. Direct na de rust dreven ze de score op tot 4-1. Met nog twintig minuten te gaan kon Kallo nog milderen tot 4-2, maar dit was meteen de eindscore. Dit was meteen een opsteker voor het duel van volgende week op het veld van Juventus Schoonaarde.

Logo KJV Kruibeke (RV).

“Gans de eerste helft waren we te weinig aanwezig” klinkt het streng bij Niels Van Damme. “Kallo was al een paar keer gevaarlijk geweest en wist de 0-1 te scoren via Klacson. Dat was echt wel een domper voor ons. Hierna zijn we op zoek gegaan naar de gelijkmaker en die kwam er ook via Daan Van Droogenbroeck.”

“Het was bij de rust duidelijk dat onze coach niet tevreden was. Hij heeft ons dan ook serieus wakker geschud. We zijn na de rust scherp uit de kleedkamer gekomen, waarna we in tien minuten tijd drie keer wisten te scoren. De 2-1 viel toen ik, op een strakke voorzet van Milan Maes, de bal kon binnen tikken. Even later bleef de bal in de bezoekende verdediging hangen, daarvan maakte Maxime Van Ruijssevelt handig gebruik om koel af te maken. De 4-1 kwam er nadat Maxime mij in een één/één positie bracht met de doelman van Kallo. Met een kopbaldoelpunt legde Alkoubai de 4-2 eindcijfers vast. Kallo was vooral gevaarlijk op de counter, maar wij hebben de match op een volwassen manier uitgespeeld.”

“Met de uitmatch tegen Schoonaarde wacht ons geen gemakkelijke opdracht. Schoonaarde is een ploeg die elk jaar meedraait in de top vijf. Als we ons eigen spel kunnen spelen moeten we naar mijn gevoel van niemand schrik hebben. Onze ploeg beschikt over voldoende kwaliteit, alleen moeten die kleine foutjes er nog uit.”

“Bovenaan staan er inderdaad nog heel wat ploegen dicht bij elkaar. Het is aan ons om elke week hard te werken en dan ben ik ervan overtuigd dat er nog heel wat ploegen het tegen ons moeilijk gaan krijgen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KJV Kruibeke