Op het veld van E. Aalter kwam Avanti Stekene kort voor de rust op achterstand. Even voorbij het uur bracht Cas Criel terug evenwicht op het scorebord. Helemaal tevreden waren de Stekenaars niet met deze puntendeling. Het wordt nu uitkijken naar de Wase derby tegen VW Hamme.

Cas Criel (Avanti Stekene). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

 “Aalter begon sterk aan de wedstrijd en aanvankelijk hadden we het ook moeilijk met enkele goede steekballen van ondermeer Dönmez. Onze doelman, Sibe Emmaneel heeft ons toen wel enkele malen behoed van een achterstand. Na een twintigtal minuten kwamen we er enkele keren goed door, met doelgevaar als gevolg. Spijtig genoeg was het dikwijls net niet of was die laatste pas niet zuiver genoeg. Op corner kwam de thuisploeg voor de rust met een kopbal op voorsprong.”

“Na de rust hebben we ons echt heel goed herpakt. We hadden veel balbezit en Aalter kreeg nog maar weinig kansen. Op een bepaald moment had ik de kans op de gelijkmaker, maar de Aalterse doelman haalde mijn schot goed uit doel. Ik had misschien iets overtuigender moeten uithalen. Even voorbij het uur kon ik, op voorzet van Kristof Verspeeten, de gelijkmaker dan toch binnenkoppen.”

“Over het algemeen gezien was het gelijkspel misschien een terechte uitslag. Dat neemt niet weg dat het zuur smaakt, op basis van onze sterke tweede helft hadden we de volle pot kunnen binnenhalen.”

“Nu volgt onze thuismatch tegen VW Hamme. Als we het voetbal kunnen brengen van onze tweede helft, met veel diepgang en een goed samenspel, dan denk ik dat we het komend weekend nog iets kunnen rapen. Aangezien het een match is tegen een ploeg uit de regio zal het zeker niet aan motivatie ontbreken. Het is bijzonder spijtig dat we de laatste thuismatchen niet op de mat hebben kunnen brengen waar we op hadden gehoopt. Laat ons dus proberen om in onze laatste thuismatch van dit seizoen ons beste niveau te tonen.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – Avanti Stekene