Het voorbije weekend won Sint-Niklase Condors B op Destelbergen met 64-72. Op twee speeldagen voor het einde van de competitie zijn de Klaasjes nu ook mathematisch zeker van promotie naar eerste provinciale. Rune Van Hecke nam maar liefst 22 punten voor zijn rekening, we vroegen hem dan ook om een reactie.

Rune Van Hecke (BC Sint-Niklase Condors B). Foto: RV.

“We zijn eigenlijk iets te zwak aan de wedstrijd begonnen” blikt Rune Van Hecke terug. “Het gevolg was dat we midden het tweede quarter twaalf punten achter stonden. Gelukkig kwamen we nog voor de rust in onze ritme en slaagden we erin om te naderen tot op zes punten. Dit gaf ons heel wat zelfvertrouwen met het oog op de tweede helft.”

“Na de rust bleef het redelijk spannend. Gelukkig konden we, door het tempo op te drijven en meer intensiteit te tonen in defence,  het verschil maken. We hebben de match uiteindelijk afgesloten met een goeie laatste quarter.”

“Dankzij deze overwinning zijn we nu zeker van promotie, dit was echt wel een opluchting voor gans de ploeg. We kunnen nu zonder stress of zenuwen de laatste twee matchen van het seizoen ingaan. Je mag er zeker van zijn dat deze match mij wel nog een tijdje zal bijblijven. We zijn als team blijven knokken tot de allerlaatste seconde. Bovendien is dit een mooi einde van ons seizoen.”

“Op zich was, bij het begin van het seizoen, promotie niet direct het doel maar we hadden snel door dat er een mooie eindklassering inzat. Ik wil dan toch ook wel een dikke ‘merci’ zeggen aan alle supporters die vrijwel alle matchen talrijk aanwezig waren.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BC Sint-Niklase Condors B