In vierde provinciale E is PDK Kruibeke aan een sterk seizoen bezig. Het team van T1 Lars Van Damme staat op de derde plaats, na het duo FC Daknam en SVH Waasmunster. Zaterdagavond won het met 2-0 van Sint-Pauwels, dankzij twee goals van Emile Smet. Deze week maken ze zich op voor de confrontatie met leider FC Daknam.

Logo PD Kruibeke (RV).

“Ik vond de eerste helft in de wedstrijd tegen Sint-Pauwels gelijk opgaand, met één kans langs beide kanten” analyseert Pieter Vergauwen het gebeuren. “Daarbuiten vielen er niet veel kansen te noteren, Sint-Pauwels had misschien wel iets meer balbezit. Na de rust hebben we, volgens mij, fysiek de bovenhand genomen. Halfweg de tweede helft wisten we tweemaal te scoren via Emile Smet. Het was naar mijn gevoel wel een verdiende overwinning.”

“Zondag spelen we op Daknam en het is aan hen om te tonen dat ze kampioen willen worden. Zelf hebben wij daar niets te verliezen, maar zoals steeds gaan we uit van onze eigen sterkte. Onze derde plaats pakt niemand ons nog af, dit is meteen ook het beste resultaat van PDK Kruibeke in het provinciaal voetbal.”

“Met onze gedachten zitten we in feite al meer bij de eindronde. Voor het merendeel van de spelers is dit nieuw. Enkel de spelers die nog bij Melsele actief zijn geweest hebben dit al meegemaakt. Dit is dan ook iets speciaal voor ons.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – PDK Kruibeke