Vorig weekend moest Svelta Melsele de duimen leggen in de derby tegen KSK Beveren. Er zat nochtans meer in voor Svelta. Ondertussen hebben ze de focus verlegd naar de uitwedstrijd tegen FC Kleit, een team dat evenveel punten telt als Melsele.

Ruben Mussche (FC Destelbergen) in duel met Robbe De Vuyst (Svelta Melsele A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Er zat tegen KSK Beveren zeker meer in” blikt Robbe De Vuyst terug. “Het was voor de toeschouwers een boeiende en mooie wedstrijd, maar spijtig hebben wij daar als Svelta Melsele niet veel aan. Het kon alle kanten op, ik denk dat we in de tweede helft zo een drietal open kansen hadden die we spijtig genoeg niet konden afmaken. Als dat wel gebeurt was, dan was de uitslag in ons voordeel geweest.”

“Het is een spijtige zaak, maar we blijven verder werken. Als je het klassement bekijkt dan moeten we nog éénmaal winnen om zeker te zijn van het behoud. Op Kleit spelen is zeker niet makkelijk, temeer ze in een goede flow zitten en daar vertrouwen uit putten. Kleit beschikt over een sterke ploeg, iedereen is ervan overtuigd dat het een ploeg is die in eerste provinciale thuis hoort. In het begin hadden ze het een beetje moeilijk, maar nu zijn ze zeker goed bezig.”

“We moeten nog tweemaal voor de volle 100% gaan. We geloven sterk in het behoud en in ons voetballend vermogen. Deze week gaan we opnieuw scherp en sterk trainen en niet teveel denken aan het resultaat van vorig weekend. We hebben al eerder mooie punten gepakt en het is daaraan dat we ons moeten aan optrekken.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A