Na een beslissing door de disciplinaire commissie van de Voetbalbond was het FC Baasrode dat het moest opnemen tegen FC Sint-Niklaas en niet TK Meldert B. Het waren uiteindelijk de strafschoppen die FC Baasrode de zege bezorgden. Na afloop sijpelde het bericht door dat beide teams volgend seizoen aantreden in derde provinciale. Het was alleszins een mooi afscheidscadeau voor T1 Geoffrey Heirman.

FC Baasrode. Foto: RV.

“Het was voor beide ploegen de match van het seizoen” klinkt het bij Geoffrey Heirman. “Op het veld zag je twee nerveuze ploegen, die vol voor de winst gingen. In de eerste helft was FC Sint-Niklaas zeker de betere ploeg, al hadden wij de beste kansen. Jammer genoeg konden we deze niet afwerken. Dit gebeurde aan de overkant wel, zodat we de rust ingingen met een 0-1 stand.”

“In de kleedkamers hebben we het geloof in de ploeg er terug ingepompt, waardoor we scherp uit de kleedkamer kwamen. We deden terug goed mee en na een mooie actie kopte Van Acoleyen de gelijkmaker tegen de netten. Nadien trok FC Sint-Niklaas de match terug naar zich toe en trapte de 1-2 binnen. Op de negentigste minuut lag, door een blessure, het spel gedurende25 minuten stil. Hierna werd het spel hervat en besliste de ref twee minuten te laten overspelen. Het was in die zotte twee minuten dat we via een snelle counter de 2-2 maakten via De Mey. Ik kan je verzekeren dat ‘Bostroe’ ontplofte. Op dat moment wisten we beiden dat het binnen was, aangezien er op de andere velden geen gelijke standen waren.”

“We zijn met tien tegen elf aan de verlengingen begonnen, maar gaven weinig weg. De supporters hebben ons naar het einde geschreeuwd en de groep heeft gedaan wat het moest doen. Na 120 minuten volgden dan strafschoppen, waarbij onze doelman Joeri De Clerck de eerste drie pakte. Op die manier verzekerden we ons, als winnaar van deze eindrondematch, van de promotie. Na een knotsgekke match volgde uiteraard een bierfeest in het dorp, als afscheid kan dit tellen. Ik wens mijn opvolger, Joran De Waegeneer, alle succes toe in derde provinciale.”

Voetbal – 4de provinciale D (M) – FC Baasrode