VKS Hamme-Zogge won na verlengingen de derde match in de eindronde van Haasdonk B. Zondag wacht hen de korte verplaatsing naar Robur, beiden zullen onder elkaar uitmaken wie volgend seizoen uitkomt in tweede provinciale. In voetbalminnend Hamme wordt alvast opgeroepen om massaal deze derby bij te wonen.

Ilias Aouriaghel (VKS Hamme-Zogge). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Naar mijn gevoel was de wedstrijd tegen Haasdonk B voetballend één van onze betere wedstrijden van het seizoen” klinkt het bij Ilias Aouriaghel. “Alleen hadden we bij de afwerking de factor geluk niet aan onze kant. In de aanvangsfase werd ons bovendien een zuivere strafschop ontnomen, dit gebeurde op aangeven van de grensrechter die van oordeel was dat de bal al over de achterlijn was voor dat de fout werd begaan. Deze penalty had de wedstrijd zeker kunnen openbreken.”

“Over gans de wedstrijd gezien zijn we trouwens nooit in de problemen gekomen. Het voelde aan dat met de nodige portie geduld die goal wel zou vallen. Uiteindelijk hebben we onze overwinning pas kunnen verzilveren in de verlengingen. Dat neemt niet weg dat deze zeker verdiend was.”

“Ik ben ervan overtuigd dat de wedstrijd van zondag tegen Robur propaganda is voor het voetbal in Hamme en omstreken. Het is ook zo dat er altijd al een gezonde rivaliteit heeft geheerst tussen beide clubs, het is dus de ideale finale. Niettegenstaande we in de competitie zes op zes hebben gehaald tegen Robur gaan we hen zeker niet onderschatten.”

“Robur vormt een zeer sterk collectief en beschikt over enkele spelers die met een flits een wedstrijd kunnen bepalen. Met hun jeugdigheid en hun kwaliteiten zijn ze een te duchten tegenstander. Van onze kant kijken we alvast enorm uit naar deze toch wel mooie affiche. Het mag ook gezegd worden dat beide teams zeker en vast tweede provinciale waardig zijn. Ik vermoed dat het zondag zal afhangen van details.”

“Als dank voor de voorbije twee prachtige jaren hoop ik om de club aan de promotie te kunnen helpen. Dit zal trouwens mijn laatste wedstrijd zijn voor VKS Hamme-Zogge, tevens neem ik afscheid van het veldvoetbal.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge