De moeilijke combinatie tussen fit voetballen en zijn zelfstandige activiteit hebben Timothy Smet doen beslissen om op 30-jarige leeftijd de schoenen aan de haak te hangen. Helemaal uit het voetballen stapt Timothy zeker niet, daarvoor houdt hij teveel van het spelletje.

Timothy Smet (HRS Haasdonk B). Foto: RV.

“Het is een feit dat 30 jaar vrij jong is om te stoppen met voetballen” klinkt het bij Timothy Smet. “Als zelfstandige en als papa moet je soms keuzes maken. Het werd ook steeds moeilijker om 100% fit aan de aftrap te verschijnen door de lange werkdagen.”

“Ik ben begonnen bij KSK Beveren op de leeftijd van vijf jaar en dit samen met mijn jeugdvrienden Yannick Cathoir en Glenn Ivens. Daarna is daar ook nog Sam Gijsbrechts bijgekomen. Met Yannick heb ik zeventien jaar de kleedkamers gedeeld.”

“Na drie jaar bij de beloften van Waasland-Beveren hebben we samen de overstap gemaakt naar Svelta Melsele. Ik maakte daar zeven jaar deel uit van de A-kern en behaalden we de promotie naar derde amateur. Met HRS Haasdonk B heb ik twee seizoen gestreden voor de promotie naar derde provinciale. Dat doel hebben we ook bereikt, voor mij was dit tevens de eindhalte. “

“Voor mij is David Penneman zonder enige twijfel de beste coach waarmee ik heb samengewerkt. David is enorm tactisch sterk en weet perfect hoe hij zijn spelers moet benaderen en motiveren. Onder hem heb ik mijn beste niveau behaald en ik niet alleen, nog tal van andere spelers kunnen dit bevestigen.”

“Ik zal ook nooit de laatste twee seizoenen onder Ken Van Roy vergeten. De gedrevenheid en de passie van Ken voor de ploeg is om te koesteren.”

“Mijn mooiste moment op het veld is uiteraard de titel in eerste provinciale en de promotie naar derde amateur met Svelta Melsele. Ik herinner mij dat dit een heel intens en zwaar seizoen is geweest en dan de titel pakken voor een massa volk. Dit gebeurde trouwens in de thuismatch in de derby tegen KJV Kruibeke, met een doelpunt dat pas in de laatste minuten viel. Ik zou over die avond een film kunnen maken.”

“De promotie naar derde provinciale met HRS Haasdonk B en dat uitgerekend in mijn laatste wedstrijd staat zeker even hoog gewaardeerd. Emotioneler misschien zelfs nog mooier dan de titel met Svelta. Kunnen eindigen met de jongens waar het 25 jaar geleden allemaal mee begonnen is, daar ben ik enorm dankbaar voor.”

“Ik stop wel als voetballer, maar ik blijf wel in het voetbal actief vermits ik komend seizoen de nieuwe T2 van HRS Haasdonk B ben.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – HRS Haasdonk B