Niettegenstaande hij pas 26 jaar is, zorgen fysieke problemen ervoor dat Kevin Stoop het voetbal vaarwel zegt. Na enkele jaren zal KJV Kruibeke het volgend seizoen moeten stellen zonder Kevin Stoop.

Kevin Stoop (KJV Kruibeke). Foto: RV.

“Ik ben toen ik 4,5 jaar was beginnen voetballen bij SVE Bazel” kijkt Kevin Stoop terug in de tijd. “Ik heb daar vijf jaar gevoetbald, waarna ik naar Waasland gegaan ben. Op die manier kon ik op nationaal niveau voetballen. Na een aantal jaren is dat dan Waasland-Beveren geworden. Ook dan heb ik nog nationaal gespeeld, maar door een knieblessure ben ik bij Waasland-Beveren op interprovinciaal niveau gaan voetballen.”

“Ik heb dan de overstap gemaakt naar het vroegere KSV Temse en daar speelde ik, op vrij jonge leeftijd, vrij snel tussen de beloften en de eerste ploeg. Na een paar jaar heb ik dan de stap gezet naar KJV Kruibeke, dat toen in eerste provinciale speelde. Na twee jaar heb ik toen een enkelblessure opgelopen, het gevolg was dat ik meer dan een jaar niet gevoetbald heb en zelfs bijna volledig moest stoppen met voetballen.”

“Na vijf jaar KJV Kruibeke heb ik de overstap gemaakt naar KSK Kallo. Ik heb daar graag gevoetbald, maar de combinatie met mijn werk was toen moeilijk. Daardoor ben ik dan na een jaar terug naar Kruibeke gegaan. Omdat mijn rug het niet meer toelaat maak ik na twee jaar Kruibeke een einde aan mijn voetbalcarrière. Omdat ik ook vaak moet overwerken is het soms ook lastig met mijn job.”

“De trainer die mij ongetwijfeld zal bijblijven is Luc De Roover. Het is Luc die mij op jonge leeftijd in de eerste ploeg van Kruibeke heeft gegooid. Goed of slecht, hij was altijd eerlijk. Hij heeft mij ook gevormd tot de speler die ik nu ben. De herinnering die mij altijd zal bijblijven was toen we met Kruibeke kampioen speelde, dat was echt wel de kers op de taart.”

“Op dit moment doe ik niks meer van sport, dat neemt uiteraard niet weg dat ik later misschien nog wel eens cafévoetbal zal gaan spelen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KJV Kruibeke