Bij het pas gepromoveerde FC Moerbeke maakt men zich op voor het eerste seizoen in tweede provinciale. T1 Marnix Leybaert is alvast tevreden over het verloop, al hoopt men snel beroep te kunnen doen op de geblesseerden.

Coach Marnix Leybaert (FC Moerbeke). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Op zich verloopt alles naar wens in de voorbereiding” klinkt het bij Marnix Leybaert. “De gespeelde oefenmatchen zijn al een mooie waardemeter geweest om onze uitgebreide kern aan het werk te zien. De blessures van Lorenzo Verplancke (spierscheur), Kenzo De Geest (verrekking) en Jens De Vos (gekneusde teen) zijn dan weer minpuntjes. Daarnaast  zijn Sven De Pau en Michael De Vriese, beiden geblesseerd aan de kruisband en Louis Van Hoyweghen (meniscus) al ruime tijd buiten strijd. Gelukkig zijn ze allen wel aan het revalideren.”

“We ambiëren een rustig seizoen, waarbij het de bedoeling is om ook dit seizoen enkele jonge spelers te integreren” gaat Marnix Leybaert verder. “Dit seizoen zijn we eens geen torenhoog favoriet, we willen dan ook graag de topploegen het vuur aan de schenen leggen. Hopelijk kunnen we af en toe eens stunten. Ik kan je verzekeren dat we allen uitkijken naar de start van de competitie.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Moerbeke