Het jeugdige team van SK Sint-Niklaas moest zowel tegen SK Berlare als tegen SK Denderhoutem de duimen leggen. Het zal knokken worden voor de Klaasjes voor het behoud. Quincy Rombaut heeft als nieuwe T1 alvast die uitdaging aanvaard.

Klaasjes-coach Quincy Rombaut maakt zondag zijn debuut. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Robby Buyens belde mij enkele dagen geleden met de vraag of ik geen zin had om terug aan de slag te gaan” geeft Quincy Rombaut het relaas weer. “Want ondanks de moeilijke extrasportieve omstandigheden bij SK Lochristi konden we toch spreken van een sportief geslaagd seizoen. Er was wel interesse maar ofwel was het diploma een issue ofwel voelde het voor mij niet aan als de juiste volgende stap in mijn prille trainersloopbaan.’

“Na enkele maanden begon het opnieuw te kriebelen” aldus Quincy Rombaut. “Sint-Niklaas is en blijft een club waar iedereen over praat. Jammer genoeg de laatste jaren meer negatief dan positief. Maar voor mij, als oud speler van de Klaasjes, blijft het een club met uitstraling en ambitie, noem het momenteel een ‘slapende reus’. Als je de accommodatie bekijkt is dat echt zonde dat de club nu in eerste provinciale uitkomt. Het is de uitdaging die me aanspreekt, want iedereen gaat ervan uit dat het volgend seizoen tweede provinciale wordt. Ik zal tegen KVV St.-Denijs Sport, samen met Robby Buyens, op de bank zitten want Gert Huyghe kan uitzonderlijk niet aanwezig zijn door werkomstandigheden.”

Sportief manager Robby Buyens en assistent-coach Gert Huyghe (SK Sint-Niklaas). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Van de spelerskern van vorig seizoen zitten er maar enkele nog in de huidige spelerskern” geeft T2 Gert Huyghe nog mee. “Onze kern bestaat verder uit spelers die vorig seizoen bij de beloften, de U19 of zelfs bij de U17 speelden. Logischerwijze hebben we een gebrek aan maturiteit, dit mochten we in de twee voorbije competitiewedstrijden ondervinden. Op zich is deze situatie voor deze jonge gasten een opportuniteit om ervaring op te doen. Week na week zie ik de ploeg groeien, ook al ben ik er mij bewust dat er wel eens een terugval zal komen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Sint-Niklaas