Na de zware nederlaag van vorig weekend lag Svelta Melsele er opgebrand om, op het veld van SK Berlare, de drie punten te pakken. Kort voor het halfuur opende Arno Van Bergen de score en in de aanvangsfase van de tweede helft voegde hij er nog eentje aan toe. In de slotfase van de wedstrijd deed ook Denis Jabot, eveneens met twee goals, zijn duit in het zakje. Komende weekend ontvangen de Melselenaars streekgenoot SKL Doorslaar.

Arno Van Bergen (Svelta Melsele) hier in een kopbalduel met Emir Gungor (SK Berlare).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na onze teleurstellende wedstrijd op Beveren voelde je dat de groep absoluut één en ander wou rechtzetten” aldus Arno Van Bergen. “ Anderzijds beseften we dat Berlare zeker geen makkelijke verplaatsing was, temeer we tegen hen vorig jaar een o op 6 haalden.”

“Ten opzichte van vorige week was het verschil vooral onze mentaliteit. We zijn zaterdag op het veld gekomen met de duidelijke intentie om de drie punten mee naar Melsele te nemen. Dat is ook hetgeen je nodig hebt met deze toch wel zeer jonge groep. In de eerste helft waren de kansen zo wat verdeeld. Maar door een sterke wedstrijd van Jargo Pauwels, onze doelman, bleven onze netten ongeschonden. Met een afstandsschot maakte ik na een halfuurtje de 0-1.”

“Het was zeer belangrijk voor ons om het eerste kwartier na de rust goed door te komen. Het kwam er dan ook op aan om geen tegengoal binnen te krijgen en er zelf zo snel mogelijk nog eentje te maken. Na goed tien minuten lukte ons dat ook. Dit gebeurde na een goede actie van Denis Jabot, die op de keeper trapte, waarna ik in de rebound kon binnen leggen. Na de 0-2 waren de beste kansen voor Berlare, maar door goed verdedigend werk en een sterke prestatie van onze doelman bleef de nul op het bord.”

“Naar het einde van de wedstrijd toe zag je dat de ruimte achter de Berlaarse verdediging groot werd en daar wist Denis Jabot tweemaal van te profiteren. Dit gebeurde telkens toen hij alleen voor de keeper kwam en knap binnen legde. Nu is het een ganse week genieten, ik ben heel fier op ons team. Het is nu aan ons om de mentaliteit die we tegen Berlare getoond hebben elke week te brengen”

“Nu is het focussen op de thuismatch tegen SKL Doorslaar, een ploeg die ikzelf niet zo goed ken. Ik weet wel dat er vrij veel ervaren spelers spelen en dat er ook enkele bij zijn die nog op Melsele gespeeld hebben. Als we de mentaliteit van op Berlare doortrekken en dat in combinatie met nog iets meer voetbal op ons kunstgras, dan zie ik het wel goed komen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A