In derde E delen na drie speeldagen drie ploegen aan de leiding, één ervan is KSK Klinge. Zondag hielden ze HRS Haasdonk B in bedwang, door met 2-1 te winnen dankzij twee doelpunten van Gianni Van Gysel. Die kijkt alvast uit naar de match van volgende week tegen FC Eksaarde, of een duel tussen vader en zoon.

Gianni Van Gysel (KSK Klinge).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik vond dat het tegen Haasdonk B een eerste helft met weinig kansen, al toonden beide teams veel inzet” luidt het bij goalgetter Gianni Van Gysel. ”Op slag van rust was er een uitgelezen kans voor Samy Jooma, maar hij miste precisie om met voorsprong de rust in te gaan.”

“In de tweede helft namen we de bovenhand. Maar het was Onana die, al dan niet, de buitenspelval wist te omzeilen en die de 0-1 op het bord zette. Dit gaf ons de motivatie om nog uitdrukkelijker op zoek te gaan naar een doelpunt. Via een mooie combinatie tussen Sven Van Acker en de gretig ingevallen Senne Raes viel dan toch de 1-1. Dit gebeurde toen Senne de bal prinsheerlijk voor doek schilderde en ik de voorzet maar hoefde binnen te knikken. Een vijftal minuten later was er een gelijkaardige actie, maar deze keer met Sven Van Acker als aangever en die ik met een volley tegen de netten trapte. Nadien kwam er wel nog de powerplay van Haasdonk, maar zonder dat deze voor gevaar zorgden. We kunnen dus zeker spreken van een verdiende overwinning.”

“Volgende week tegen Eksaarde is het voor mij toch wel een wedstrijd met een speciaal randje. De coach van de tegenstander is niemand minder dan mijn vader Jean-Marie. Ik weet dat de ploeg heel wat vernieuwing heeft ondergaan, in die zin is het dus voor ons een vrij onbekend gegeven. Ik hoor mijn vader ook vaak stoefen over zijn team, kortom we zijn gewaarschuwd.”

“Momenteel werken we verder week na week, we zien wel waar we stranden. We moeten elke match aanvatten met het geloof in eigen kunnen. Dat is het minste dat we kunnen doen, dat is volgende week tegen FC Eksaarde niet anders.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KSK Klinge