Het zag er in de wedstrijd tussen Rupelmonde en Bosdam aanvankelijk niet goed uit voor de thuisploeg. Uiteindelijk wisten ze een 1-4 achterstand om te buigen in een 5-5 gelijkspel. Volgend weekend maken de mannen van Nick Van Goethem zich op voor een duel tegen FC Baasrode, dat nog steeds op zoek is naar de eerste punten.

Logo Ol. Rupelmonde (RV).

“We hebben vanuit een uitzichtloze situatie terug geknokt” aldus coach Nick Van Goethem. “Als ik terugblik dat kan ik niet anders dan vaststellen dat we een zwakke eerste helft hebben gespeeld. Het was veel te weinig en we lieten de bal te traag rond gaan. Ook in de duels was de tweede bal nooit voor ons. Het gevolg was dat we bij de rust 0-3 achterstonden. Bosdam creëerde niet eens veel kansen, maar het strafte individuele missers en zwak verdedigen genadeloos af.”

“Tijdens de rust heb ik mijn spelers klaar en duidelijk gezegd waar het op stond. Ik heb hen op het hart gedrukt dan ik na de rust een reactie verwachtte. We zijn gretig aan de tweede helft begonnen, wat resulteerde in de 1-3. Op een uitbraak van Bosdam incasseerden we evenwel de 1-4, waarna ik een remonte van jewelste zag.”

“We hebben ons daarna terug in de wedstrijd geknokt en in de euforie, na de 4-4, vergaten we georganiseerd te verdedigen en kregen we de 4-5 te slikken. Dit gebeurde op enkele minuten voor affluiten. Alweer reageerde mijn groep op een schitterende manier. Ze gaven niet op en in de 88ste minuut maakten ze alsnog gelijk.”

“Na de match heb ik mijn groep gefeliciteerd voor hun schitterende tweede helft, zeker onze invallers want het zijn zij die ons terug in de match hebben gebracht. Dat neemt niet weg dat er op de training zal op teruggekomen worden op onze eerste helft.”

“Met de verplaatsing naar Baasrode wacht ons een moeilijke opdracht, zeker als we de wedstrijd aanvatten zoals vandaag. Ik wil mijn groep deze week scherp en vol focus zien, zodat ze er zaterdag volop tegenaan kunnen gaan. Voor mij is onze één op negen te weinig; al zeggen deze cijfers zeker niet alles. Nu hop naar zaterdag, dit kan voor mij een kantelmatch zijn.”  

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Ol. Rupelmonde