Na vijf wedstrijden telt VC Flygha twaalf punten en voert hiermee het klassement aan in de Promo 2 reeks bij de dames. De voorbije speeldag liet het hekkensluiter Gavere A kansloos en won vlot met 3-0. Aanstaande zondag krijgen ze met VDK Gent D een te duchten tegenstander op bezoek.

Logo VC Flygha. Copyright: RV

 “Het is sowieso onze ambitie om top drie te spelen, promotie zou natuurlijk heel mooi zijn” aldus Amber Rottiers. “Het niveau van alle ploegen ligt behoorlijk hoog, dat neemt niet weg dat we er elke wedstrijd 100% voor gaan. Uiteraard moet elke match gespeeld worden. Het feit dat veel ploegen gelijkwaardig zijn maakt de competitie er dit jaar heel leuk op.”

“De wedstrijd tegen Gavere A ging inderdaad vlot” blikt Amber Rottiers terug. “Ik vind dat we als team heel goed samen gespeeld hebben. Iedereen kreeg trouwens speelkansen en maakte hiervan gebruik om zich te bewijzen. We hangen als team echt goed aaneen en iedereen gunt iedereen zijn plaatsje.”

“Met de komst van VDK Gent treffen we een niet te onderschatten ploeg” gaat Amber Rottiers vooruit. “Het is een zeer jonge, maar technische ploeg. Ze hebben ook een goede opslagdruk, maar wij hebben dan weer het thuisvoordeel. Met dit voordeel en onze ervaring gaan we terug voluit voor de drie punten.”

Volleybal – Dames Promo 2 (V) – VC Flygha Grembergen Hamme