HRS Haasdonk had zich wellicht de start van de competitie anders voorgesteld. Het team onderging heel wat wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen en dat vergt enige aanpassingstijd. Dat neemt niet weg dat ze er goed aan doen om dringend puntjes te gaan sprokkelen. In de uitwedstrijd op Sint-Denijs moesten ze vrede nemen met een gelijkspel.

Doelman David Van Steen (HRS Haasdonk). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Achteraf bekeken denk ik dat we blij mogen zijn met dit resultaat” luidt het bij doelman David Van Steen. “Na een mooie aanval, kort voor de rust, maakt Danyl Aheyenka een fantastische goal. Jammer genoeg waren we voor het overige onmondig. Kort na de rust scoren zij de gelijkmaker en komen we op het einde zelfs nog goed weg dankzij een paar goeie reddingen.”

“We hebben als ploeg zeker de ambitie om in de linkerkolom te eindigen” aldus David Van Steen. “Met deze talentvolle groep moet dit zeker lukken, al sputtert nu al een paar weken onze motor. Hopelijk zijn we tegen volgend weekend weer op kruissnelheid, dat zal nodig zijn voor de fantastische derby tegen KSK Beveren. Men moet er niet aan twijfelen dat er op het scherp van de snee zal gespeeld worden. Het zal een ‘over-mijn-lijk mentaliteit’ zijn. Een derby is absoluut iets speciaals.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk