Dankzij de 0-2 overwinning op KAV Dendermonde komt KJV Kruibeke de top vijf binnen. Het was nochtans niet echt een eenvoudige opdracht voor de groen/witten. Doelman Laurens Verelst hield zijn netten ongeschonden en was daar alvast tevreden mee.

Laurens Verelst (KJV Kruibeke) hield zijn netten ongeschonden tegen KAV Dendermonde. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd” blikt Laurens Verelst terug. “We zijn zeer sterk aan de match begonnen en al vlug wisten we een viertal kansen af te dwingen. Eén van die kansen werd afgewerkt door Neves Alexandre. We zijn druk blijven zetten en kregen een terechte strafschop, jammer genoeg werd die door de Dendermondse doelman gepakt. De thuisploeg dreigde op dat moment enkel op stilstaande fases, maar bleef verder onder de radar.”

“Na de rust bracht Dendermonde een extra spits in, waardoor het spelbeeld veranderde” gaat Laurens Verelst verder. “Het gevolg was dat we het moeilijk kregen om kansen af te dwingen. Ik moest enkele parades maken, maar gelukkig wisten we op het juiste moment de 0-2 te prikken. De Dendermondse aanvalsgolven bleven komen en een paar keer waren ze dicht bij de aansluitingstreffer. Maar ofwel stond de paal in de weg, deed Maxim Demoor een goede tackle en zelf deed ik nog enkele reddingen. Dendermonde verdiende een doelpunt maar onze organisatie stond pal. We hebben de wedstrijd op een volwassen manier uitgespeeld. Het was de derde keer dat we de nul hebben kunnen houden en daar ben ik als doelman uiteraard heel tevreden mee.”

“Ik denk dat we gerust mogen stellen dat we onze seizoenstart niet gemist hebben” besluit Laurens Verelst. “Bovendien zit de sfeer binnen de club zeer goed. Als we wat gespaard mogen blijven van blessures dan moeten we durven mikken op een plaats tussen de vijf en de acht. Kortom ik hoop dat we een seizoen spelen zonder veel pieken en dalen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KJV Kruibeke