Deze avond maakt de groep van ARB Hamme de verplaatsing naar RSC Anderlecht. Op papier hebben de Brusselaars een streepje voor. Toch legt aanvaller Isaias Furtado zich op voorhand niet neer bij puntenverlies.

Isaias Furtado (ARB Hamme). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het wordt sowieso een ingewikkelde wedstrijd. Iedereen weet en beseft welke capaciteiten RSC Anderlecht heeft, zowel op individueel als collectief vlak”, vertelt Furtado. “Maar elke wedstrijd is anders. En de bal is rond. Spijtig genoeg hebben we af te rekenen met enkele geblesseerden.”
“Het spreekt voor zich dat we heel blij zouden zijn als we met de drie punten terug naar Hamme keren. Er is niemand die graag verliest. Maar stel dat we toch de boot zouden ingaan, dan gaan we sowieso iets geleerd hebben op tactisch vlak. De Brusselaars spelen bovendien op het hoogste Europese niveau. Dus we gaan zeker iets kunnen leren, zelfs bij verlies.”

Isaias Furtado is nu enkele maanden actief in het Belgische futsal. “Hier is het toch anders dan in Italië, waar ik vorig seizoen speelde. “In België zijn er heel wat spelers met veel kwaliteit in 1 tegen 1 situaties. Terwijl er in Italië heel tactisch wordt gespeeld. Bij de start van de competitie was het wat ingewikkeld voor mij. Ik had wat familieproblemen waardoor ik niet 100% was. Maar in tussentijd heb ik hard gewerkt en ben ik verbeterd.”