KV Sint-Gillis staat, niettegenstaande het verlies op Kieldrecht, op een gedeelde vierde plaats. Zondagnamiddag wacht hen alvast de topper tegen leider Herleving Sinaai. Doelman Kevin De Dyn rekent er alvast op dat KV Sint-Gillis punten sprokkelt tegen Sinaai.

Kevin De Dyn (KV Sint-Gillis). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Met een vierde plaats kunnen we voorlopig mee leven” aldus Kevin De Dyn. “Voor dit seizoen is ons doel minstens even goed doen dan vorig jaar. We zitten in een reeks waar er geen enkele ploeg echt met kop en schouders bovenuit steekt. Er wordt elk weekend, op alle velden, gevochten om punten binnen te halen.”

“Vorig weekend hebben we inderdaad verloren op Kieldrecht. Het is daar nooit een gemakkelijke wedstrijd en dat is nog maar eens gebleken. Ik vond hen voetballend zeker de betere ploeg. We kregen de eerste grote kans, maar deze werd van de lijn gehaald door een Kieldrechtse verdediger. Nadien heeft de thuisploeg nog een viertal grote kansen gehad. In de tweede helft kregen we ongeveer hetzelfde spelbeeld en kwamen ze terecht voor. De laatste tien minuten hebben we dan nog twee grote kansen gemist. De overwinning is op zich dan ook niet gestolen.”

“Tegen Sinaai wacht ons zondag alweer een moeilijke wedstrijd, tegen een ploeg die in een goede flow zit na het behalen van de eerste periode. Vorig seizoen stonden ze volgens mij onder hun waarde geklasseerd. Met gerichte transfers halen ze nu mooie resultaten. Wij spelen natuurlijk thuis en daar moeten we altijd vol voor de drie punten gaan. Bovendien moeten we, als we bovenaan willen meedraaien, punten rapen.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – KV Sint-Gillis