Op de openingsspeeldag van de competitie won E. Zele met ruim verschil van Heikant. Gisterennamiddag, op de laatste speeldag van dit jaar, verdeelden beide teams netjes de punten na een 1-1 gelijkspel. Het was Yannick Poppe die Heikant op voorsprong bracht.

Yannick Poppe kon Heikant op voorsprong brengen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het was een zeer gesloten wedstrijd, met weinig kansen voor beide ploegen” aldus Yannick Poppe. “Dat nam niet weg dat wij heel snel op voorsprong kwamen. Daarna was het heel moeilijk voetballen op het middenveld. Na een snelle vrije trap kwam Eendracht, rond de twintigste minuut, terug op gelijke hoogte.”

“In de tweede helft waren de beste kansen voor ons, maar het zat echt niet mee. We konden de gecreëerde kansen niet afwerken. Als je de ganse wedstrijd in ogenschouw neemt was een gelijkspel misschien wel de juiste uitslag van deze derby.”

“Hoe de competitie na de jaarwisseling verder zal verlopen is koffiedik kijken. We bekijken het week na week, match na match. We zien wel waar het ons brengt, maar uiteraard is het behoud in eerste provinciale het opzet. Hopelijk lukt ons dat, we gaan daar dan ook alles aan doen om dit realiseren.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Heikant Zele