Op de elfde speeldag van de competitie ging Basics Melsele B winnen met 53-92 op BBC Lede A. Hiermee behouden de Melselenaars de leiding in het klassement. In de 1/16de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen moet het team van Jordy Van Haver morgenavond aan de slag tegen Gent-Oost-Eagles A.

Jordy Van Haver (BBC Basics Melsele B). Foto: Freddy.v2.

“Ik kijk alleszins heel positief terug op de wedstrijd op Lede” luidt het bij Jordy Van Haver. “Ik heb met elf man kunnen roteren, kortom het team heeft een heel mooie prestatie neergezet. In de aanval zag ik goed ploegspel en defensief zag ik gedurende veertig minuten de intensiteit die ik wil zien.”

“Morgen tegen Gent-Oost Eagles zal het wat anders worden, maar dat weten we. De Gentenaars staan op een mooie vijfde plaats in eerste landelijke. Op video heb ik kunnen zien dat ze, net als hun B-ploeg teren op een sterke aanvallende transitie die mooi gestuurd wordt door hun guard Jorre De Wilde. Bovendien hebben ze met Ward Meylemans een heel goede center lopen, met daarrond heb je dan spelers die heel goed weten wat van hen verwacht wordt.”

“Vanavond hebben we nog training en gaan ons alvast voorbereiden op deze bekerwedstrijd. Ik acht ons zeker niet kansloos, zeker niet als we defensief een hoge intensiteit kunnen aanhouden. Daarnaast is het belangrijk dat we aanvallend lezen wat hun defense ons zal geven. Tegen een ploeg die twee reeksen hoger staat is iedereen sowieso gemotiveerd.”

“Wat het competitieverloop betreft kan ik zeker niet klagen. We zitten mooi op play-offkoers, wat ook de eerste doelstelling is. Het seizoen is nog lang, het zal er op aankomen om iedere wedstrijd heel geconcentreerd te blijven en zeker niemand te onderschatten.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – BBC Basics Melsele B