Met doelpunten van Hannes Moyaert, Jonas Munghen en Bram De Bock won FC Sint-Niklaas met 3-0 van KSC Lokeren-Temse B. In het klassement staan ze op de vijfde plaats, een strijdplaats. Zaterdagavond nemen ze het op tegen H. Sint-Pauwels.

Jonas Munghen (FC Sint-Niklaas). Foto: RV.

“In de heenronde hadden we al een mooie 0-3 prestatie neergezet tegen Lokeren-Temse B” blikt Jonas Munghen terug. “We wilden deze prestatie thuis nog eens herhalen. Op het eerste zicht lag het veld er relatief goed bij, maar tijdens de opwarming merkten we direct dat mooi voetbal niet aan de orde ging zijn. Het was ook meteen duidelijk dat het een match zou worden waarin duels en inzet een belangrijke rol zouden spelen, kortom hard tegen onzacht.”

“In het begin van de match kregen we enkele mooie kansen, die spijtig genoeg niet werden omgezet. Op een hoekschop die door Hannes Moyaert mooi werd binnengekopt kwamen we 1-0 voor. Pas in de eindfase kon ik de verlossende 2-0 binnen trappen, kort nadien kopte Bram De Bock de 3-0 eindstand tegen de netten. Naar mijn mening kunnen we van een verdiende overwinning spreken. We gaven weinig kansen weg en ondanks het zware plein hebben we toch geprobeerd om mooi voetbal te brengen. We zijn dan ook zeer tevreden met deze drie punten, die naar de eindronden toe wel eens zeer belangrijk zouden kunnen zijn.”

“Zaterdag spelen we tegen Herleving Sint-Pauwels,  wat voor mij een match is die in mijn agenda met fluostift staat aangestipt. Ik heb namelijk vorig jaar de overstap van daar naar FC Sint-Niklaas gemaakt. Na de 0-0 uit de heenronde hebben we alleszins nog iets goed te maken. Deze match ‘moet’ dus gewonnen worden. We hebben de kans om een mooie reeks neer te zetten, dit zal belangrijk zijn want de derde periode zal er ééntje worden tegen veel ploegen uit de top zes. Ons doel is de eindronde spelen en eventueel overgaan naar derde.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Sint-Niklaas