Dankzij de 2-0 overwinning behoudt E. Buggenhout voeling met de top vijf. Samen met Svelta Melsele B delen ze die plaats, met zeven punten achterstand op het nummer vier VK Robur. Het was voor de thuisploeg wachten tot Davy Claessens kort na de rust de 1-0 voor zijn rekening nam. In blessuretijd lukte Freek Heyvaert de geruststellende 2-0. Zondag moeten de Buggenhoutenaars aan de slag tegen hekkensluiter WS Meerdonk.

Tomas Suls (E. Buggenhout). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We morgen gerust van een verdiende overwinning spreken” blikt doelman Tomas Suls terug. “In de eerste helft hebben we verdedigend goed ons werk gedaan. Gelet op de weersomstandigheden was het moeilijk voetballen. In de tweede helft hebben we de druk opgevoerd en hebben we Eksaarde continu achteruit gedrukt tot op hun eigen helft. Via een vrijetrapdoelpunt van Davy Claessens kwamen we op voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd heeft Freek Heyvaert de 2-0 gescoord, waardoor de wedstrijd was afgelopen.”

“Uiteraard gaan we zondag op Meerdonk vol voor de overwinning. We gaan hen zeker niet onderschatten, maar als we in de top vijf willen eindigen dan zijn dit wedstrijden die we moeten winnen. Ik ben er trouwens van overtuigd dat wanneer onze kern compleet is een top vijf plaats zeker haalbaar moet zijn. Daar gaan we absoluut alles aan doen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – E. Buggenhout