Op het WK handbal in Polen en Zweden beginnen de Red Wolves vanavond aan de tweede ronde. Na de confrontatie tegen Egypte volgen nog wedstrijden tegen Kroatië en USA. In de kern van bondscoach Yérime Sylla zitten ook enkele mannen met Wase roots.

De Red Wolves kunnen rekenen op de steun van heel wat Belgische supporters. Foto: Maxim De Beule.
Maxim samen met broer Jeroen op het WK hanbal. Foto: Maxim De Beule.

“Deze avond om 18u spelen ze tegen Afrikaans kampioen Egypte, zaterdagavond tegen schaduwfavoriet Kroatië om vervolgens maandagnamiddag USA in de ogen te kijken”, laat Maxim De Beule weten. “Winnen tegen de Amerikanen en stunten in één van de andere matchen zou top zijn. Ze zijn sowieso al zeker van de top 24, maar de top 20 halen zou schitterend zijn voor een eerste deelname aan een WK.” Maxim maakt dit wereldkampioenschap van dichtbij mee. Zijn broer, Jeroen, is immers één van de sterkhouders van de Red Wolves. “Naast mijn broer spelen ook nog Waaslanders Ilyas D’Hanis, Quinten Colman en Kobe Serras mee. Jeroen, Ilyas en Quinten kregen hun jeugdopleiding bij Waasmunster en Kobe bij Lokeren. Ondertussen zijn Jeroen en Ilyas actief bij Bocholt, Kobe bij Herperts Bevo HC in Nederland en Quinten bij Dijon in Frankrijk.”

Wim Van Hove, momenteel mental coach bij VC Oudegem, jeugdtrainer bij Elita Lebbeke en keeperstrainer bij de Young Red Wolves M17, heeft ook een klein steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van onze Wase handballers. “Zelf ben ik jeugdtrainer (2002-2011) en T1 (2011-2013) geweest bij HK Waasmunster. Daar heb ik Jeroen en Quinten onder mijn hoede gehad. Daarnaast heb ik een vijftal keer als organisator, samen met Eddy De Vlieger, deelgenomen aan de Partille Cup in het Zweedse Göteborg, wat het allergrootste jeugdtornooi ter wereld is”, getuigt Van Hove.