Het vergt voor promovendus KC Temse een serieuze aanpassing in de Topleague van het korfbal. Na acht wedstrijden moeten ze het nog steeds stellen zonder punten, al hopen ze daar snel verandering in te brengen.

Het team van KC Temse. Foto: RV.

“Het vergt zeker en vast een aanpassing, maar dan wel eentje in positieve zin” klinkt het bij Paulien Ryckx. “De resultaten zijn weliswaar nog niet altijd zoals we zouden willen, maar elke week leren we als groep bij en groeien.”

“Zoals verwacht was de eerste helft van de zaalcompetitie moeilijk voor ons. Maar goed, als promovendus is het een stap die je moet zetten in snelheid, tactisch, fysiek en nog zoveel meer. Het was voor ons een eerste doel om de laatste match van de heenronde, tegen het voorlaatst gerangschikte Putse, te winnen. Jammer genoeg is dat niet gelukt, waardoor we nog steeds nul punten hebben. Hierdoor blijven we alleen op de laatste plaats achter. Dit was in eerste instantie zeker een teleurstelling.”

“Ondertussen kijken we opnieuw vooruit en beseffen we dat de competitie nog lang niet gedaan is. Elke week groeien we als team, ik ben er zeker van dat we het de komende weken onze tegenstanders nog moeilijk gaan maken. Het blijft ons doel om in de Topleague te blijven volgend seizoen en dat is waar we elke week hard voor werken.”

“Hiermee willen we komend weekend tegen Voorwaarts beginnen. De vorige twee wedstrijden tegen hen was het steeds spannend, maar trokken we jammer genoeg tweemaal aan het kortste eind. Uiteraard weten we dat het opnieuw een moeilijke wedstrijd zal worden. Voorwaarts is een team met, langs de dames kant, veel scorend vermogen. We gaan er alles aan doen om komend weekend de rollen om te draaien en onze eerste punten binnen te halen.”

Korfbal –Topleague – KC Temse