In derde nationale staat er een derby op het programma voor de Oudegemse vrouwen. Ze spelen namelijk tegen JTV Dero Zele-Berlare A. Voor Jolien Schippers en co misschien hét moment om terug aan te knopen met een zege.

Jolien Schippers (VC Oudegem B). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We hopen vooral op een wedstrijd waarin we zelf ons niveau halen, en waarbij we hopelijk aan het langste eind mogen trekken”, opent Jolien Schippers. “We kennen voorlopig een seizoen met ups en downs. Zo verloren we de afgelopen weken telkens met een vijfsetter tegen de toppers. Terwijl we dan vorig weekend met 3-1 onderuit gingen tegen Mevoc Meerbeke. Zij staan onder ons in de klassering.”
In de heenronde wonnen de Berlaarse vrouwen met 3-0. Deze keer wil Jolien Schippers er alles aan doen om de punten in Oudegem te houden. “We moeten in onszelf geloven, en het durven afmaken. In het slot van elke set maken we teveel fouten. Daardoor geven we het vaak zelf uit handen, zo ook tegen Meerbeke. We hebben ook wel te maken met wat blessureleed. Zo is Amber Van Belle out tot volgend jaar vanwege een knieblessure. En Kato Bredael ligt ook in de lappenmand.”
“Iedere wedstrijd is voor ons super belangrijk, maar de derby tegen JTV Dero Zele-Berlare A is voor mij dit seizoen toch iets specialer. Inse Vlegels, waarmee ik twee jaar heb samengespeeld bij Vamos Stekene, speelt nu bij de Berlaarse vrouwen. Het weerzien in dergelijke wedstrijden is altijd leuk”, gaat Schippers verder.

Dit seizoen staat Erick Bockstael aan het roer bij VC Oudegem B.  “Als ploeg hebben we iemand nodig die ons eens op onze plaats durft te zetten als het eens niet goed gaat, zodoende we onze focus op ons spel kunnen leggen. De manier van training geven is niet vergelijkbaar met onze vorige coach, Ewa Piatkowska. Zij legde de focus op het technische en fysische terwijl onze huidige coach meer inzet op teamplay.”