In de Memorial Falco Christiaens te Lokeren was de zege bij de seniors vrouwen weggelegd voor thuisatleet Eline Dalemans. Al had ze met clubgenoot Charlotte Van Hese, die tweede werd, een te duchten concurrent. Het podium werd vervolledigd met Jenka Wittevrongel.

Eline Dalemans (AV Lokeren). met in haar kielzog Charlotte Van Hese.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na een periode van afwezigheid wou ik heel graag winnen in Lokeren”, zegt Dalemans. “Vorig jaar liep ik er nog rond als medewerker met een walking boot aan mijn been doordat ik een breukje in mijn voet had. Ik ben dan ook enorm opgetogen dat het mij gelukt is om te winnen. Toch ben ik diep moeten gaan om Charlotte Van Hese voor te blijven. En dat de nummers één en twee bij de seniors vrouwen van AV Lokeren zijn maakt het wel heel fijn.”
“In januari deed ik mee aan de korte cross in de Crosscup van Hannuit waar ik tweede werd. Het was dan mijn eerste veldloop na meer dan een jaar afwezigheid. En vorige week nam ik deel aan de lange cross in de Crosscup van Diest. Dit was eveneens het Vlaamse kampioenschap. Overall werd ik tiende als ik me niet vergis. Zowel in Hannuit als Diest had ik het gevoel niet diep te kunnen gaan. Maar in Lokeren kon ik dat wel. Samen met mijn nieuwe trainer, Pieter Desmet, ga ik de komende tijd alles op de steeple zetten. Ik ga ook gewoon blijven door trainen want ik mei moet ik in vorm zijn. Op 5 mei zal ik in Plieshausen (Duitsland) de 2000m steeple doen, en een week later de 3000m steeple in Karlsruhe (Duitsland). Helaas zal ik hierdoor niet kunnen meedoen in de interclub, wat niet goed is voor mijn club. Maar ik wil nog eens alles geven voor een groter doel zoals het Europese kampioenschap. De kans is weliswaar klein, maar ik wil het wel proberen”, besluit Dalemans.