In de confrontatie tussen streekploegen Avanti Stekene en HO Kalken A waren het uiteindelijk de bezoekers die aan het langste eind trokken. Nochtans leken de Stekenaren op weg naar de zege. Het venijn zat echter in de staart.

Pieter-Jan Van Der Eedt (HO Kalken).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Tot halfweg de tweede helft had Stekene het overwicht, wat ook resulteerde in een 2-0 tussenstand”, vertelt Pieter-Jan Van der Eedt. “Dankzij een slecht weggewerkte hoekshop maakten we er 2-1 van, en kwamen we ook beter in de match. Binnen onze ploeg kwam er terug meer geloof en enkele tellen later stonden de bordjes weer gelijk. We hebben in het slot dan alles op alles gezet. En via Lukas Poppe kwam er de 2-3-eindstand. Het was een knotsgekke slotfase, die gelukkig in ons voordeel uitdraaide. We moeten uit deze confrontatie vooral meenemen dat de wedstijd duurt tot het laatste fluitsignaal. En tot dat moment is in voetbal alles mogelijk.”
In de klassering staat HO Kalken A op de vijfde plaats, op vier punten van de tweede plaats. “We hebben zeker de kwaliteiten om binnen de top vijf mee te draaien. Als we nog wat kunnen opschuiven in de stand zou dat mooi zijn. Je wil als sporter immers altijd het hoogst mogelijke behalen, en daar gaan we alles aan doen. De zege tegen Stekene zal ons een boost geven voor de confrontatie tegen leider Westhoek volgende zondag. Het is al even geleden dat we voor eigen publiek een overwinning hebben geboekt. We gaan er alles aan doen om onze supporters nog eens een thuiszege te bezorgen”, besluit Van der Eedt.